29.12.2022 98

Şehit Nejdet Aydoğdu İlkokulu eski adıyla Pelitliyatak Köyü İlkokulu 1954-1955 öğretim yılında ahşap bir evde eğitim-öğretime başladı.Bir yıl eğitim öğretime bu evde devam edildi.1955- 1956 öğretim yılında şu anda kasabanın sonunda bulunan ve terk edilen binada öğretime devam edildi.1975 yılında köy halkından olan bir vatandaşın evinde ortaokul bölümü eğitim öğretime başladı. Şu andaki binanın arsası temin edilerek zamanın Ordu Valisi M.Necati ÇETİNKAYA´nın desteğiyle bu arsaya prefabrik bir bina yapılarak ortaokul bölümü bu binada eğitim öğretimi sürdürdü. 1990 şubatında çıkan bir yangında bu bina yandı.Okul öğrencileri Pelitliyatak Belediyesi´ne ait sosyal konutlarda öğretime deavam etti. 1993-1994 yılında inşaatı biten binamız ilköğretim okuluna dönüştürülerek eğitim öğretime devam etti. Okulumuz bir sure Pelitliyatak Ortaokulu ve Pelitliyatak İmam-Hatip Ortaokulu ile aynı binayı kullanmaktadır. 2019 -2020 eğitim öğretim yılında tamamlanan yeni binamızda eğitim öğretime devam etmekteyiz.Sosyal imkânlarla, eğitim-öğretim ve araç gereçler ile donanmış, çevreye ve ülkemize en iyi şekilde öğrenci yetiştirme imkanlarına sahiptir. Okulumuz bünyesinde 10 derslik,1 Müdür odası,1 müdür yardımcısı odası, 3 idari oda, 1 Öğretmenler odası, 1 Anasınıfı, kütüphane, konferans salonu, çok amaçlı salon, kantin, bulunmaktadır. Şu anda 1 Müdür Yardımcısı, 5 Öğretmen ve 92 öğrenci ile Eğitim Öğretime devam etmekteyiz.