Matematik Müzesi ve Gezici Çanakkale Müzesi Gezileri

Pelitliyatak İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Nejdet Aydoğdu İlkokulu Öğrencileri, Eğitici Bir Geziyle Bilgi Dolu Anılar Biriktirdi!

20.01.2024 21

Pelitliyatak İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Nejdet Aydoğdu İlkokulu öğrencileri, eğitimlerine renk katmak ve bilgi düzeylerini artırmak amacıyla bir araya geldi. Gerçekleştirilen özel bir gezi kapsamında, öğrenciler Matematik Müzesi, Gezici Çanakkale Müzesi ve Sanal Gerçeklik Atölyelerini ziyaret ederek eğlenceli ve öğretici anlar yaşadılar.

Gezi programı kapsamında ilk olarak öğrenciler, Matematik Müzesi'ni keşfettiler. Burada matematiği eğlenceli ve interaktif bir şekilde öğrenme fırsatı bulan öğrenciler, soyut kavramları somut örneklerle deneyimleme şansı elde ettiler. Matematik oyunları ve interaktif sergilerle dolu olan müze, öğrencilere matematik dünyasını keşfetme imkanı sundu.

Ardından öğrenciler, Gezici Çanakkale Müzesi'ni ziyaret etti. Çanakkale Savaşı'na dair önemli bilgilerin yer aldığı müze, öğrencilere tarih bilincini pekiştirme fırsatı sundu. Şehitlerimizin kahramanlıklarını anlamalarına yardımcı olan müze gezisi, öğrencilerin tarihle daha yakından tanışmalarına vesile oldu.

Gezi programının son ayağında öğrenciler, Sanal Gerçeklik Atölyeleri'nde unutulmaz bir deneyim yaşadılar. Sanal gerçeklik teknolojisiyle desteklenen atölyelerde, öğrenciler farklı dünyalara adım atarak öğrenmeyi daha etkileyici bir hale getirdiler. Sanal gerçeklik deneyimleri, öğrencilere yeni teknolojilere olan ilgilerini artırma ve öğrenme süreçlerini daha keyifli hale getirme fırsatı sağladı.

Öğrencilerin keyifli ve öğretici geçen bu gezisi, onların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamıştır. Eğitimde farklı deneyimler yaşamak, öğrencilerin öğrenme motivasyonunu artırırken, aynı zamanda öğrenilen bilgilerin daha kalıcı olmasına da katkı sağlar.

Pelitliyatak İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Nejdet Aydoğdu İlkokulu olarak, öğrencilerimizin eğitim hayatlarına değer katmaya devam edeceğiz. Geleceğin liderleri olan öğrencilerimizin bilgi dolu anılar biriktirmeleri, onların başarılarına katkı sağlayacaktır.

20-01-202420-01-202420-01-202420-01-202420-01-202420-01-202420-01-202420-01-202420-01-2024